richardengelfriet.nl

Home » Onderzoeker

Onderzoeker

Voor veel mensen is het schrijven van een scriptie het zwaarste onderdeel van een studie. Voor mij was het juist het hoogtepunt: ik heb in 2000 enorm genoten van het spitten in Kamerstukken, van het lezen van beleidsstudies en van analyseren van wetenschappelijke theorie. Ik ben nog altijd apetrots op mijn scriptie.

Ook voor mijn laatste boek De Succesillusie heb ik met veel plezier onderzoek gedaan naar talloze managementtheorieën. Ik heb me door meters managementliteratuur geworsteld, in wetenschappelijke literatuur gedoken en heb dankzij een geweldig netwerk veel inzicht opgedaan in de vraag wat leidt tot succes. Een voorbeeld van zo’n zoektocht vindt u in dit essay, waarin ik 5 wetenschappelijke artikelen over de vermeende relatie tussen het hebben van een Unique Selling Proposition en succes samenvat.

Daarom vind ik het, in 2017, tijd om uit de kast te komen als intellectueel. Ik hou van het doen van onderzoek. Ik geniet van uitzoeken, uitpluizen en kritisch beschouwen. En ik geniet ervan dat op een toegankelijke manier over te brengen aan mijn volgers, zie bijvoorbeeld mijn columns over Disruptive Innovation, persoonlijkheidstests en Simon Sinek. Mijn voorbeelden zijn mensen als Joris Luyendijk, Jeroen Smit en Herman de Regt.

Heeft u hulp nodig om iets tot de bodem uit te zoeken? Neem dan eens contact met mij op. Ik ben erg benieuwd naar uw vraag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: