richardengelfriet.nl

Home » Boeken

Boeken

Ben ik in beeld?

Online overleggen, vergaderen en presenteren zonder gedoe

Wen er maar aan: we gaan steeds vaker online vergaderen, thuis en op het werk. Maar er gaat veel mis. Collega’s gaan met de laptop naar de wc, kinderen springen in beeld en zit Lucas nou echt in zijn pyjama de baas te overtuigen van dat nieuwe projectplan?

Gijs Weenink en Richard Engelfriet helpen je in dit boek uit de brand. Aan de hand van twaalf prikkelende stellingen zetten ze je aan het denken over effectief online vergaderen. Hoe zorg je ervoor dat mensen scherp blijven? Hoe maak je een goede indruk? Hoe komt iedereen aan bod?

Ontdek wat werkt, en wat niet. Trek jij bij je volgende Zoom-meeting ook gepoetste schoenen aan?

Bestel via Managementboek!

De Succesillusie

Hoe trainers, goeroes en consultants u dagelijks bedriegen en hoe u daar in zeven eenvoudige stappen vanaf komt

Natuurlijk wilt u succesvol zijn. Om u daarbij te helpen geven trainers, goeroes en managementboeken veel adviezen: oefen met een elevator pitch, maak uw doelen SMART en blijf heel authentiek uzelf.

Maar…waar is het bewijs voor al die succesformules?

Succesonderzoeker Richard Engelfriet (auteur van onder meer Zo simpel kan het zijn en Hoe vang ik een rat) komt in dit prikkelende en humoristisch geschreven boek tot een heel andere conclusie: trainers, goeroes en consultants bedriegen u waar u bij staat.

Er is helemaal geen bewijs dat het zinvol is om uw doelen SMART te maken. Simon Sinek heeft zijn golden circles (‘always start with why’) uit zijn duim gezogen. Disruptive innovation is pure stemmingmakerij. Onderzoek waaruit blijkt dat een Unique Selling Proposition een voorspeller is van succes bestaat helemaal niet en wie geld wil uitgeven aan persoonlijkheidstests kan net zo goed naar Madame Zaza op de kermis gaan. En voor alle fans van omdenken: de grootste ‘ja-maar-vrije-zone’ ligt in Noord-Korea.

Laat u niets wijsmaken. Succes is geen keuze. Het geheim achter succes…is nog altijd geheim. Het enige wat zeker is, is de illusie dat succes maakbaar is.

Zo simpel kan het zijn

Ergert u zich ook zo aan collega’s, buren en bedrijven die ‘moeilijk doen’ tot een kunst hebben verheven? Welkom in Nederland, het land waar het makkelijk is om moeilijk te doen. Gelukkig kan het ook simpel.

Dit boek bevat 30 simpele oplossingen voor moeilijke problemen. Het bedenken van simpele oplossingen is echter knap lastig. Gelukkig vindt u in dit boek inspirerende tips en praktische voorbeelden om direct mee aan de te slag te gaan.

U leert bijvoorbeeld hoe u:

• met een simpel worstenbroodje levens kunt redden
• met een sticker wetsovertreders kunt vangen
• bergen werk kunt verzetten zonder zelf een poot uit te steken
• met het organiseren van een feestje pijnlijke bezuinigingen kunt voorkomen

Nederlands eenvoudigste ondernemer Richard Engelfriet, auteur van de bestseller ‘Hoe vang ik een rat’, neemt u mee in een wereld vol eenvoud. Hij hielp al veel organisaties met versimpelen en laat u zien hoe u zelf ook verbluffend simpel kunt werken. Dus of u nu CEO bent van een beursgenoteerd bedrijf of schoonmaker van een ministerie, het antwoord op uw moeilijkste vraag is altijd simpel!

Hoe vang ik een rat?

U kent ze wel: Konkelende collega’s, een baas die achter uw rug dealtjes sluit, samenzwerende managers. Ogenschijnlijk niets aan de hand, maar ineens slaan ze toe: tijdens de vergadering, als er een promotie op het spel staat of bij de koffieautomaat.

U bent geconfronteerd met een echte rat. En sommige mensen kiezen er bewust voor: wie zijn doel wil halen moet kunnen konkelen en samenzweren. Het werkt nog besmettelijk ook.
Maar…

…Ratten zijn angsthazen. Besluiten moeten vallen op basis van 99% argumenten en 1% macht en strepen. Anders gaat het fout. Op verfrissende wijze geven de auteurs antwoord op opvallende en minder opvallende rattenstreken, listen, trucs en politieke spelletjes. Wat doet u als iemand informatie achterhoudt? Hoe pareert u vergadertrucs? Hoe pakt u overmatige wandelgangers aan? Wat doet u met een gevangen rat? Terug naar de beschaving, maar dan eens zonder braaftaal.

Bestel via managementboek!

Passie!

Het boek dat niet werkt

Passie wil iedereen. Passie doen en ervaren is een ander verhaal. Dat is lastiger. Toch worden we om de oren geslagen met adviezen, televisieprogramma’s en boeken over hoe je gelukkiger kunt worden. Altijd met dezelfde boodschap: wij weten hoe het moet! Zó word je gelukkig!

Maar passie haal je natuurlijk niet uit een boek. Of een televisieprogramma. Passie bereik je wel door je te laten inspireren. Door de prikkelende en tegendraadse adviezen uit dit boek. Waarin u ook interviews leest met mensen die hun passie hebben gevonden…en door mensen die daar absoluut niet in zijn geslaagd.

Brabants meest eigenwijze schrijfduo, communicatietrainer Richard Engelfriet en journalist Celine Rutten, presenteren u het eerste boek over passie dat niet werkt. Het eerste boek zonder stappenplannen. Het eerste boek zonder zweverige adviezen en kamillelucht. En gegarandeerd managementmodelvrij! U heeft te maken met het eerste boek dat vaag wil blijven door concreet te worden. Soms moet je namelijk tegendraads zijn om doodsimpel gelukkig te worden.

Bestel tweedehands via bol.com!

De Wet van Olvarit

…en andere Engelfriet-doctrines

De Wet van Olvarit en andere Engelfriet-doctrines is een verzameling artikelen en columns van Richard Engelfriet uit de periode 1999-2009. Engelfriet publiceerde zijn eerste artikel in 1999 in De Volkskrant, en heeft daarna een breed spectrum aan thema’s behandeld.

In deze bundel leest u over communicatie, netwerken, onderhandelen, maar ook over maatschappelijke thema’s zoals politiek, ongeduldige burgers en ietsisme. Verder leest u hoe Engelfriet met Dr. Phil aan de haal gaat, wat u van koeien kunt leren en waarom u beter vaag kunt blijven om concreet te worden!

Lees het boek gratis online!

Verkeerd Verbonden!

Hoe Nederland verzuimt problemen op te lossen

Nederland is boos. Keer op keer maken burgers zich kwaad over allerhande problemen: hun pensioenen, de afbraak van het sociale stelsel of de files. De politiek probeert hier werk van te maken, maar faalt keer op keer.

De reden? We hebben ons politieke bestel compleet verkeerd ingericht. Er is geen enkel oplossend vermogen aanwezig. Deskundigen krijgen geen plek in besluitvorming, de grote bek voert de boventoon en populisme viert hoogtij.

De auteurs van dit boek, een communicatietrainer en een wetenschapsfilosoof, bepleiten dan ook dat Nederland verkeerd verbonden is. We hebben de oplossingen in handen, maar hebben ons verkeerd ingericht. In dit helder leesbare boek, boordevol actuele voorbeelden, beschrijven zij hoe Nederland bestuurd moet worden om problemen echt op te kunnen lossen.

De auteurs bepleiten door meer gebruik van gezond verstand en een brutale manier van denken een samenleving die niet langer zinloos debatteert, maar die problemen oplost.

Wie heeft hier nu gelijk?

Debat en dialoog in de politiek

Wie politiek actief is moet tegenstellingen kunnen zoeken en kunnen overbruggen. In het debat is gelijk hebben onvoldoende, alleen gelijk krijgen telt. Met treffende voorbeelden uit de politieke praktijk krijgt u antwoord op de vragen: Hoe kan ik sterker argumenteren? Wat maakt mijn presentatie overtuigend? Hoe weerleg ik debattrucs? Natuurlijk mag het summum van debatteren niet ontbreken: Hoe wint u een verkiezingsdebat? Maar ook: hoe ga ik om met de media?

In de dialoog komt het aan op de kunst van het goede vragen stellen en echt luisteren. Soms is de dialoog de brug in het debat. En wie echt luistert, heeft makkelijk praten. Hoe dat werkt?

Met dit boek heeft u een bron van inspiratie en praktische tips in handen om het politieke spel te spelen.

De Debatmethode

Met de Debatmethode heeft u een uitstekend middel in handen om uw persoonlijke overtuigingskracht te verbeteren. U leest wat sterk argumenteren, effectief reageren en overtuigend presenteren inhouden en krijgt debatoefeningen aangereikt om uw communicatievaardigheden verder te ontwikkelen.

De Debatmethode biedt u tevens beproefde debatvormen om discussies en besluitvorming over netelige kwesties effectiever te maken. U krijgt inzicht in de herkomst, regels en toepassingen van bijvoorbeeld Cambridge debatten en beleidsdebatten.

De vele voorbeelden, praktische handreikingen, anecdotes en tips completeren dit handboek, waarmee trainers, opleiders, docenten, gespreksleiders en adviseurs direct aan de slag kunnen.

%d bloggers liken dit: