richardengelfriet.nl

Home » Managementmythes » Columnist Algemeen Dagblad

Columnist Algemeen Dagblad

Leuk nieuws! Gisteren verscheen mijn eerste column in het Algemeen Dagblad, over de onzinnige claim dat ‘uit je comfort zone komen’ en succes iets met elkaar te maken zouden hebben. De aankomende weken verschijnt op deze plek iedere dinsdag een nieuwe column.

Wat nu weer, baas?

Nooit kun je eens rustig je werk doen. Om de haverklap krijg je van de baas te horen dat het weer anders moet. Schrijver Richard Engelfriet helpt je uit de brand en scheidt de zin van de onzin in deze serie. Vandaag: ‘uit je comfort zone komen’.

Henk werkt bij een middelgroot IT-bedrijf, schrijft hij me (Henk bestaat echt, maar hij wil niet met zijn echte naam in dit artikel, bang voor ‘gedoe’). Tijdens zijn functioneringsgesprek krijgt hij van zijn baas te horen dat hij wat vaker ‘uit zijn comfort zone’ moet komen. Wat moet Henk met dat advies?

Lees de rest van de column op AD Werkt!


4 reacties

 1. Rutger Wilts schreef:

  Leuk man!

  >

 2. Gijs Weenink schreef:

  Top!

  Gefeliciteerd.

  Gijs

 3. Irma de Ronde schreef:

  Gefeliciteerd! Leuk, veel succes! Voorlopig ben je nog niet uitgeschreven als je tegenwicht wil bieden aan de hypocrisie, het algemene oordeelsvermogen en het gebrek aan tijd en inzicht om door te denken en logisch te redeneren, in onze westerse wereld. Het zogenaamde idealisme van de jaren zeventig heeft gezorgd voor een enorme tunnelvisie en volgzaamheid aan VS-goeroes zonder dat we het ons bewust zijn. Fijn dat je die luchtballon met een humoristische naald beetje bij beetje gaat proberen door te prikken. Geen verbeelding maar realiteitszin aan de macht! Dat is een mooi nieuw thema voor de volgende maand van de filosofie…

 4. Fred Beekers schreef:

  goed bezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier uw emailadres in en ontvang iedere nieuwe column in uw inbox!

Bestel mijn boek ‘De Succesillusie’

%d bloggers liken dit: